четвртак, 14. април 2011.

What a mistake-a to make-a!


Greske greske...

Danasnji blog je inspirisan drugim blogom, moje drage drugarice Valerije! Njen blog mozete pogledati ovde - GuenevereV, koji toplo preporucujem ;)

Zasto pravimo greske, i iznova ih ponavljamo? Zar ne trebamo od naucimo na tudjim? Znam da meni to ne ide od ruke, iako vidim tudje, ja moram opet da uradim po svome, ne zvao se ja  Pavle! 
Ali takodje stojim iza onog "Nikad nemoj da se kajes za nesto, jer si tad u tom trenutku to i hteo!" 
Osnova gresaka je neznanje, uvek jurimo ka necemu, a ne znamo nista o tome, samo hocemo vise i vise, mesto da budemo srecni sa onim sto imamo. Da me neko sad pita koje bi greske povukao, odmah bi mogao da nabrojim 3, iz cuga! To su one velike, manje ni ne racunam sad, al opet, malo po malo, pa se sve skupljaju vise i vise, i odjednom imamo toliko problema i gresaka da jednostavno ne znamo sta cemo vise. Zaslepljeni smo zeljama i pohlepom! Laz - Greska - Problem. Jednostavno... Greske ne moraju da dolaze posle lazi, ali u vecini slucajeva je tako, odluka koju donesemo, koja ispadne da je pogresna, a mi ni krivi ni duzni (u nasim glavama), tek posle odredjenog vremena, koja je blska buducnost, shvatimo sta smo uradili, i pokusavamo da sredimo to na najlaksi i najbezbolniji nacin. Svaki dan, kad hodate ulicom, pogledajte ljude oko vas, zar se ne pitate kakvi su im zivoti, sta rade, gde su krenuli? Mogu da se kladim da to radite kad ste u nekim problemima... Ali to ne radite kad je sve ok, zar ne? Ne mozete da zamislite kakve oni probleme imaju, i kako su njima komplikovani zivoti, svako nad svojom glavom ima previse stvari, ne kazu za dzabe "ne znanje je blagoslov". 
E pa imam neku vrstu resenja! Pre nego sto bilo sta uradite, stanite i pogledajte u buducnost, napravite vez logickih dogadjaja i posledica koje se mogu prouzrokovati. Logika je majka nad majkama! Dobro razmislite sta hocete i koga mozete povrediti ili osteti do toga! Takodje stojim iza onoga da morate prvo sebe voleti, jer ako ne volite sebe ne mozete ni druge, ali po koju cenu cete sebe voleti? Da gazite preko trnja i mrtvih, a ne ne dragi moji, to se zove sebicnost! Pazite sta radite, jer karma, pa karma je kucka! A one vole da daju sto vise.... ;)

I've learned so much from my mistakes - I'm thinkinh of making a few more



bisous bisous

6 коментара:

thanks for commenting