понедељак, 21. март 2011.

Why, oh why!? Psychology 1O1

Zasto mi nije odgovorio? Sta da joj napisem? Kad ce me pozvati? I slicna pitanja se postavljaju u situaciji svima bliskoj (barem po mom misljenju), zvanoj "post muvanje".
Kad se razmene brojevi telefona, kad se ode kuci posle sedeljke,zurke ili situacija slicnih, sve je mirno do sledeceg jutra, kad krece panika! Ako devojka prva treba da se javi, sto po meni nije uredu, ipak smo mi dzentlmeni, ona se javi to jutro tj, popodne najkasnije, ili optimum od tri dana! Za taj optimum od tri dana postoje dve vrste devojaka : one koje su strpljive i sacekace mirno ta tri dana bez ikakve brige, jer znaju da ce se posle ta tri dana javiti i da ce biti sve ok, jer takve devojke uglavnom imaju dosta samopouzdanja i samouverenja. A drugi tip su one koje svoje najbolje drugarice terorisu svaka tri minuta - Dal da mu ja prva napisem nesto? Zasto me nije pozvao vec!? Sta da radim? Dobro poznata pitanja... x) 
Ali kad smo kod muskaraca situacija je mnogo opustenija, sem u slucaju "major crush-a", jer verujte mi dame moje, tad nismo u stanju da se setimo naseg imena, a kamoli sta da vam napisemo u poruci. Razmisljanje muske strane je koliko isto toliko i drugacije od zenskog razmisljanja (koliko god sumanuto to zvucalo)! Delimo se na previse tipova - onaj koji je zaljubljen, onaj koga ona sexualno privlaci, onaj koji hoce vezu -  "friends with benefits" (mada je za tu opciju porebno biti prijatelj sa njom\njim u vecini slucajeva) itd. Kod nas je mnogo jednostavnije i samim tim opustenije, kad upadnemo u neki sablon tj, odredjeni tip decka, mi znamo sta hocemo i sta treba da uradimo da bi dosli do toga. E sad sve bi ovo bilo iole uredu da se u svaku, ali mislim na bukvalno svaku "pricu" ne umesaju mediji na ovaj ili onaj nacin! E dragi moji tu dolazi do opsteg problema. Serije, filmovi, emisije i slicno uce obe strane pogresno. Najbolja drugarica zna kako muskarci razmisljaju i ubedjuje drugaricu na jedno, dok najbolji drug govori nesto sasvim drugacije njemu, jer on "zna" kako one razmisljaju (to obicno dolazi od laganja sa koliko devojaka je bio, pa samim tim misli da ga ta brojka cini iskusnim). Svi smo gledali Sex i Grad, cak i oni koji ne zele to da priznaju, iskreno ja sam uzivao u toj seriji, takav humor nije bio na televiziji pa ne znam od kad, no, svi smo gledali romanticne filmove (Memoari jedne Gejse i Notebook - moji favoriti! :) ) i svi znamo kako situacije ispadaju na kraju, svi budu srecni zajedno! Ali da bi dosli do kraja moramo da prodjemo kroz mucnu sredinu - od trajanja filma 1:45h, 1:35 min najbolji prijatelji, psiholozi i porodica sludjuju mozak glavnim likovima kako i sta treba da uradi! Sto je u vecini, 94% pogresno Stoga poenta ove price je - Budite svoji! Radite po svom instinktu, ali uvek saslusajte savet vasih dragih! Samo razmislite logicno, a ne pazljivo tj, sta ce on\ona da misli o poruci koju ste poslali. Budite iskreni. I na kraju Trazite pravu ljubav, a ne pravog ljubavnika\cu! 
I vama i meni, i svim najboljim prijateljima ce biti tad lakse, u to mozete da mi verujete! :)
bisous bisous



                                                                                

4 коментара:

  1. Анониман21. март 2011. 16:07

    Iz muškog ugla? Rekoh: Oh Yes!:) Potpuno se slažem. Potpuno razumem. I potpuno iste zaključke imam. Sličan pogled na svet. :) jedno BravO od mene. ;)

    ОдговориИзбриши
  2. Merci mon ami :)
    A Vase cenjeno misljenje o zenskoj perspektivi? :)

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман22. март 2011. 07:59

    Svake nedelje na www.cosmoplitan.rs. neko moje misljenje. Kako nemam nista o ovoj temi, mislim da ce to biti sledeca. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Hehe onda cu je sa uzivanjem procitati :)

    ОдговориИзбриши

thanks for commenting