среда, 11. мај 2011.

Liar liar pants on fire, hanging from a telephone wire!




Varanje u vezi. Uvek me je intrigiralo zašto neko vara! Uvek imaš izbor, da porazovaraš sa njom/njim, da objasniš  da ti se svideo neko drugi, da ne voliš  više  nju/njega, da ne mozeš  više da budeš  u toj vezi, da raskines. Ali danas to očigledno nije u modi, pošto svaka druga osoba voli da vara, iako nikad neću razumeti zašto. Lično nikad nisam prevario, na meni je da kažem, na vama je da verujete kako želite. Najbolji slučaji su mi bili oni, kako vole da kažu : “Better safe than sorry!” Prevari nju/njega pre nego što to oni urade, da budeš siguran za svaki slučaj jer ako te ona/on prevari  da i ti možeš da kažes da si i ti to uradio/la i da te je baš  briga. Ili prevari, slučajno ili u većini slučajeva namerno i onda dodje ona mala stvar koju mi smrtnici zovemo griža savest! Ne možes da ćutiš, ne, ne, ne daj bože! Ti to moraš da kažes svom partneru jer će tebi biti lakše, a ko jebe osobu sa kojm si u vezi, na to se ne misli pre nego što se kaže da će njoj/njemu srce da puke to nije važno, važni smo mi samo, na celom ovom svetu! Šta nas briga za druge, jel tako? E pa nije! Misli malo i na druge, pogotovo one sa kojima si u vezi, jer će njima ceo svet da se sruši! I crem de la crem od svih njih, oni što varaju, ali oni jako vole osobu sa kojom su u vezi, i to što varaju nije prevara, ne računa se, jer nema emocija. Objasni to osobi sa kojom si u vezi, molim te, pa da vidiš  dal će i ona/on tako to da shvati! Čemu poenta svega toga!? Pitam ja vas, nije li logičnije, i bolje raskinuti ako ne voliš više tu osobu, a ne povrediti je jos više! Raskid donosi mnogo manje bola nego prevara jer uz samu prevaru sledi i raskid. Ludi su oni koji oproste prevaru, je u njihovom umu će se uvek vrteti pitanja “Sa kim je?”, “Šta radi?”, “Gde je?”. I to će biti uzroci svadja koje ce ubrzo uslediti. Pravo pitaje je šta dovodi do varanja, da li je to manjak sexa ili ste nesrećni u vezi ili nešto treće. Ali to sve dovodi do drugog pitanja, što to ne sprečiti? Imate million i jednu prevenciju, razgovor, terapeuti koji nisu toliko “popularni” kod nas, ali opet služe svojoj svrsi i na kraju krajeva sam raskid. Sve od navedenog je bolje od varanja. Zato prvo razmislite šta ćete uraditi pre nego što delate, jer posledice mogu biti ogromne što po vas, što  po osobu sa kojom ste u vezi.

To cheat or not to cheat, that is the question? 

bisous bisous

6 коментара:

  1. Delim tvoje misljenje.Mislim da ljudi koji su skloni preljubama prvenstveno imaju problem sa samopouzdanjem i kroz prevare se potvrdjuju i dokazuju.

    ОдговориИзбриши
  2. Evo, baš o ovome je govorio moj jučerašnji tekst. Dobro, o jednom segmentu toga, o segmentu nakon.
    Hah, baš si me pomalo ubio u pojam. :D
    Prošla sam obje strane varanja - varali su me i prevarila sam. Kakogod bilo, ovu drugu stranu još si nisam oprostila i još uvijek imam grižnju savjesti i još uvijek teško dišem kad se toga sjetim. Kao da je umro mali dio mene s tim činom, a suze i razočaranje meni drage osobe još mi se često pojavljuju kao noćna mora. Najgore vrste. Teško je pričati dok ne iskusiš, teško je preboljeti, teško je samog sebe nakon svega voljeti. Nisam samo ubila osobu koja mi znači, nego i sebe i sve u što vjerujem. Pa radije bih da me netko cijeli život vara, nego sebe ponovno dovela u situaciju koja je lako mogla rezultirati duševnim slomom.
    Ovo je tema o kojoj bi mogla pisati, kojoj se stalno vraćam, na koju se uvijek spotičem, koja se stalno ponavlja.
    Moj savjet svima: nemojte nanositi boli ljudima koje volite jer iako vam i oni oproste, sami sebi nećete nikada. Nažalost, iskustvo progovara.

    Pavle, odličan tekst, bravo!!! :)))

    ОдговориИзбриши
  3. Oh, glupi blogger, obrisao mi je komentar na ovaj post, a ja se ful raspisala. :DD
    Ugl, bome si me baš ošinuo ovim tekstom, i baš o tome je riječ u onom mom postu ''naopaka bajka''. Varanje je grozno, govori Vam osoba koja je prošla obje strane - varali su me, a jednom sam i sama prevarila. Varanje je grozno - govori osoba koja nakon što je prevarila doživjela živčani slom. Ne preneseno, doslovce. Slom. To što su mene varali, lakše sam podnjela. Ali kad sam ja prevarila i to osobu koja to nije zaslužila - iz inata, iz hira, radi povrijeđenog ega - to me slomilo. I mene, i osobu koju volim. Iako mi je oprošteno i nikad više spomenuto ili natrljano na nos - sama sebi nisam oprostila. Pitanje je dali ikad hoću. Često se na to spotičem i teško krećem dalje, uvijek se na to nekako vraim, noćne more još nisu prestale. Malo su rijeđe nego prije ali i dalje su to. Thay mostly come at night... :/
    Ponekad se mrzim radi svega. Ne mogu još to sebi da oprostim. Nije lako. Nije bilo vrijedno. Ne ponovilo se - nikad više.
    Moj savjet je svima da se u to nikad ne upuštaj - drugi će vam to možda oprostiti, ali sami sebi nećete nikada. Nažalost, moram reći, iskustvo progovara.

    Bravo za tekst, Pavle. :*

    ОдговориИзбриши
  4. @Simply : Pa ja vidim nesto nema ga, a znam da sam video x)
    Znam znam, i jesi upravu. Hvala :)

    ОдговориИзбриши

thanks for commenting